קרן השתלמות דמי ניהול
לאחר בירור צרכים וניתוח תיק חסכון, ואיתור כספים אבודים, נבחר מסלול השקעות אשר מתאים לחוסך. בהתאם למסלול ההשקעות ואופי ההשקעה ניתן לבחון את דמי הניהול במוצר.
בית ההשקעות או לחברת הביטוח יכול לגבות עבור ניהול קופת הגמל אחרי 2014 גם מהפקדות שוטפות וגם מהחיסכון הצבור. כאשר דמי הניהול מהפקדות שוטפות - תגמולים ניתן לגבות עד 4% מהפקדה .לדוגמא הפקדנו לתכנית הגמל ₪1000 כל חודש בפועל הופקד בקופה רק ₪996. דמי הניהול מהחיסכון הצבור לא יעלו מ 1.05% לשנה מסך כל החיסכון הצבור בקופה ומשולמים מדי חודש, בחלק מהתקנונים הם מחולקים לפי יום .לדוגמא ייתרת החיסכון בקרן עומד על ₪100,000 דמי הניהול השנתיים יעלו לחוסך ₪1,050 בשנה דהיינו ₪87.5 כל חודש .החל מ 2004 דמי הניהול משולמים לחברת המנהלת בלי קשר לביצועי קרן ההשתלמות או מנהל ההשקעות, ובין אם קרן ההשתלמות הרוויחה או הפסידה באותה שנה.
לחברה המנהלת את קרן השתלמות דמי הניהול שישלמו החוסכים לא יעלו על 2% מהחיסכון הצבור בלבד, ישולמו מידי חודש לחברה המנהלת .לדוגמא בתכנית ההשתלמות מנהלת החברה לחוסך קרן של ₪100,000 העמלה הגבוהה ביותר שהיא יכולה לגבות יעמדו על ₪2,000 בשנה.
את דמי הניהול בהתאם לחברה המנהלת ולמסלול ההשקעות ניתן להפחית, כאשר דמי הניהול הנמוכים ביותר היום עומדים על 0.25% והגבוה ביותר בממוצע עומדים על 1% לשנה.